vr 9 december 2016

Kerstmarkt Voorst

Locatie: 
 De Benring, Tuinstraat
Tijdstip: 
 16.00 uur  - 20.00 uur

“Wat gaat er toch gebeuren met de Kerstmarkt........ “
 
Op 9 december organiseert de Reskevo wederom van 16.00 uur tot 20.00 uur een kerstmarkt, maar.......... dit jaar mede georganiseerd door de Benring.
 
Na een aantal jaren de kerstmarkt in en rondom de kerk te hebben georganiseerd, hebben we besloten het dit jaar in een ander jasje te gieten. De markt wordt verplaatst naar de Benring en in nauwe samenwerking met de Benring hopen we er een gezellige sfeervolle markt van te maken met een divers aanbod aan spullen.
Natuurlijk gaan we doen waar we goed in zijn. Onze bloemendames maken ook dit jaar prachtige stukken zoals u van ze gewend bent. Daarnaast hebben we een kleine selectie gemaakt uit onze 2e handscollectie van kerstspullen, boeken, en curiosa en ook de andere kraampjes die u van ons gewend was, krijgen een plekje in de grote zaal, de hal of op het plein voor de Benring. Onze prachtige levende kerststal verhuist ook mee en we gaan lekkere oliebollen voor u bakken.
 
Echter de Benring heeft ook een traditie opgebouwd op het gebied van kerstmarkten. Het leuke is dat de mensen die hier altijd aan hebben meegewerkt er 9 december ook zullen staan wat uiteraard een leuk aanbod aan spullen gaat opleveren. Door de handen ineen te slaan hopen we voor een nog groter publiek een leuk evenement in Voorst neer te zetten.
Niet alleen voor de trouwe bezoekers van de Reskevo Kerstmarkt, niet alleen voor de bewoners van de Benring maar onze droom is dat alle inwoners van Voorst elkaar hier, onder het genot van een glaasje glühwein of en kop warme chocolademelk, bij de ezel en de schaapjes van de levende kerststal, zullen ontmoeten en elkaar prettige feestdagen zullen wensen.
 
De afgelopen jaren konden de kinderen meelopen met de herdertjestocht: ondanks het slechte weer toch een succes! Dit jaar is er geen tocht, maar staan er vuurkorven op het plein voor de Benring, waar kinderen - tegen een kleine vergoeding- zelf broodjes kunnen bakken. Een warm knakworstje smaakt op zo'n eigengebakken broodje extra lekker!
Natuurlijk is er op de markt ook gelegenheid om even rustig aan een kleur- of hobbyplaat te werken.
Nèt voor 16.00 uur gaan we alle waxinelichtjes aansteken en in de glazen potten doen, zodat het terrein mooi wordt verlicht. Je bent van harte welkom!
 

terug