KerkOpSchoot 1 november 2015

KerkOpSchoot 1 november 2015
Klik hier voor de foto's 

Gezamenlijke Kerk op Schoot-dienst groot succes voor allerkleinsten
 
Al tijdens de gezamenlijke kerkdienst op 1 november in Voorst keek dominee Beer aandachtig rond. Hij wist dat na die dienst de Kerk op Schoot-dienst voor de allerkleinsten zou beginnen.
Het was een grote verrassing dat ruim vijftien kinderen met hun ouders naar de Kerk op Schoot-dienst kwamen. Sommigen wisten al van de vorige keren in Klarenbeek en Wilp hoe het zou gaan en zongen enthousiast mee met het kennismakingsliedje. Anderen waren nog wat stiller en keken aandachtig toe.
Ds. Geurt Roffel vertelde, samen met dominee Beer, het verhaal van Zacheüs. De kinderen zagen hoe Zacheüs in de boom ging zitten en hoorden hoe Jezus hem eruit riep. De ouders zongen liedjes over Zacheüs op bekende wijsjes als ‘In de maneschijn’ en ‘Er is er een jarig’, de kinderen swingden mee en hielpen mee het verhaal tot leven te brengen, met playmobielpoppetjes, dassen, afzetlint en het eten van een klein stukje koek.
Na de dienst werd er door ouders en kinderen rond de boekentafel nog lang en gezellig nagepraat. Het deed iedereen goed om op deze manier als gezamenlijke protestantse gemeenten van Klarenbeek, Voorst en Wilp ook voor de allerkleinsten een welkome kerk te zijn.
 
terug